Biografia


Pau Donés (11 d'octubre de 1966)

Pau Donés i Cirera (Montanui, Ribagorça, 11 d'octubre de 1966) és un músic català, vocalista, guitarrista i compositor en castellà del grup musical Jarabe de Palo. Va començar el seu camí amb només 12 anys, edat en la qual va tenir la seva primera guitarra.

Als 15 anys, amb el seu germà Marc, que tocava la bateria, forma el seu primer grup, J. & Co. Band, i més tard, dentaduras Postizas. Compaginava d'aquesta manera concerts en locals nocturns de Barcelona amb el seu treball en una agència de publicitat.

Amb els diners que treu de treballar a l'agència publicitària, adquireix el seu primer equip, format per una gravadora, un sintetitzador, una taula de mescles i una guitarra elèctrica Fender Stratocaster. Amb aquests mitjans grava els seus primers temes.

Més tard va formar Jarabe de Palo, grup que comença a ser conegut a la tardor de 1996. El seu primer tema, "La Flaca", es fa famós gràcies a un espot publicitari de la marca Ducados. L'èxit del grup neix després de la campanya de l'espot en plena primavera de 1997 i després es consolida com uns dels grup d'èxit a nivell nacional i amb una àmplia discografia.

Als 48 anys, al 2015, li van detectar un càncer de còlon, per lo qual va haver de suspendre una gira amb més de 30 concerts. Ara al 2017 després de 2 anys d'operacions, i amb una actitud molt optimista; Pau Donés ha tret un nou single, Humo, i ha anunciat una nova gira per aquest any.